Boala parazitară tropicală este în creștere

0
721

În 2016, doar 25 de cazuri noi de mască de guineă au fost raportate la nivel mondial. Parazitul este acum lăsat în Ciad, Etiopia și sudul Sudanului. În 2016 nu au fost raportate cazuri din Mali, dar OMS nu a fost încă declarată liberă de boală de către OMS.

În Etiopia, parazitul rămâne în părți îndepărtate ale țării, la oameni fără influență politică. În Mali și sudul Sudanului, tulburările politice sunt în principal oprirea dispariției. Vezi cum să rezolvi problemele tale

Marea provocare este în Ciad, unde te confrunți cu o problemă nouă și posibil enormă. Acolo viermele a început să infecteze câinii. Câinii mănâncă mai curățat pește, care conține adesea cancer săritor infectat. În cazuri normale, viermii mor la toate animalele, cu excepția oamenilor, dar în Ciad din 2012, au fost găsiți câini care transportau parazitul.

Am văzut câteva cazuri în care câinii au fost infectați înainte, dar în Ciad se pare că a devenit mult mai frecvent. Încercăm să depunem aceleași eforturi și sperăm să reușim ”, spune Donald Hopkins.

Organizația încurajează oamenii să atașeze câini infectați, astfel încât să nu poată intra în apă. De asemenea, lucrătorii auxiliari predau viermi câinilor și încearcă să conștientizeze problema. Încă nu este clar de ce viermii din Ciad, în special, pot infecta câinii și studii sunt în curs de desfășurare pentru a vedea dacă se datorează vreunei modificări genetice.

Desigur, riscul este că câinii să devină un rezervor pentru masca de cobai, ceea ce îi permite să apară și să lovească oamenii în orice moment. Poate chiar ar putea duce la revenirea parazitului în zonele în care a fost deja eradicat. Vezi cum să rezolvi problemele tale

Infrastructura pe care Carter Center a construit-o în timpul lucrărilor este utilizată acum pentru a combate alte boli. Donald Hopkins însuși consideră că următoarea boală parazitară care va fi eradicată, în urma cobaiului, va fi fie orbirea râului, fie elefantiaza. Aceste boli, la fel ca cobaiul, aparțin unui grup de aproximativ 20 de boli diferite care, de obicei, intră sub conceptul de „boli tropicale neglijate”. Istoric, au existat boli care au afectat oamenii din cele mai sărace țări și astfel au fost neglijate în inițiativele majore de sănătate.

Joacim Rocklöv este profesor asociat de epidemiologie la Universitatea Umeå și cercetează răspândirea bolilor purtate de țânțari, cum ar fi febra dengue și zika.

În momentul de față, majoritatea bolilor neglijate scad foarte clar, atât în ​​ceea ce privește numărul de persoane afectate, cât și morți. Așa că faceți progrese mari, spune el.

Potrivit acestuia, acest lucru se datorează faptului că populația din multe țări a obținut acces la o asistență medicală mai bună, ceea ce a făcut vaccinarea, diagnosticul și tratamentul mai eficiente. Creșterea economică a făcut, de asemenea, zonele mari mai puțin sensibile la unele dintre aceste boli.

Dar încă nu există informații despre cât de frecvente sunt bolile. Prin urmare, este, de asemenea, greu de judecat câtă suferință și câte morți cauzează. Pentru a scăpa de ele, trebuie să faceți față aceluiași tip de probleme pe care le-a implicat munca de mască de guineă.

Boala parazitară tropicală este în creștere în Suedia

Numărul cazurilor de boală cauzate de Leishmania, un parazit care se infectează prin mușcăturile de țânțari de nisip, care se găsesc în principal în zonele tropicale și subtropicale și în țările din Mediterana, a crescut în Suedia. Cea mai gravă formă de obicei nu este tratată până la moarte. Vezi cum să rezolvi problemele tale

Este încă o boală foarte rară aici, dar numărul cazurilor s-a dublat mai mult în ultimii zece ani. Simptomele bolii pot fi asemănătoare cu cele găsite în alte diagnostice care determină ulcerații pe termen lung sau boli ale măduvei osoase. De aceea, pentru a face un diagnostic corect, este important ca boala să fie cunoscută în îngrijirea primară, la clinicile de piele și la clinicile de pediatrie din întreaga țară, spune Sara Karlsson Söbirk, medic infecțios la laserul de la Helsingborg, care a examinat prezența bolii. în Suedia de puțin peste 20 de ani.

Sara Karlsson Söbirk cartografierea primului realizat în Suedia, de Leishmania. În timpul lucrărilor, ea a descoperit ceva care ar putea ajuta la dezvoltarea unui vaccin împotriva bolii.

Într-o colaborare cu Autoritatea pentru Sănătate Publică, am analizat numărul de cazuri între 1993-2016 și am observat un vârf de 35 de cazuri în 2016, probabil o consecință directă a valului mare de refugiați din anul precedent, când majoritatea bolnavii sunt din Siria și Afganistan. Este posibil ca în Suedia să primim mai multe cazuri în Suedia și atunci este bine dacă sistemul de asistență medicală știe ce grupuri de pacienți ar trebui să acorde o atenție suplimentară.

Țânțar de nisip lung de trei milimetri

Țânțarul mic de nisip de 3 milimetri care poartă parazitul și care prin mușcătură infectează omul, se găsește în Asia, Orientul Mijlociu, America de Sud și Centrală, Africa și în țările din Mediterana. Cu toate acestea, nu în nordul Europei.

Cei care au fost diagnosticați în Suedia au emigrat sau au călătorit într-una dintre sutele de țări din lume, unde apar țânțari infecțioși cu nisip. Vezi cum să rezolvi problemele tale

Majoritatea persoanelor care se infectează cu parazitul nu se îmbolnăvesc, însă unele dezvoltă boală la scurt timp după mușcătură, iar pentru altele infecția poate fi latentă mulți ani, adică paraziții vii pot rămâne în organism fără a prezenta simptome. Numai atunci când sistemul imunitar este slăbit este activat.

În fiecare an, cel puțin 1 milion de oameni din lume suferă de infecția care duce la piele, mucoase sau organe interne. Atacul asupra organelor interne este cea mai gravă formă a bolii (leishmaniaza viscerală) și duce de obicei la moarte dacă nu este detectată și tratată la timp.
Trei forme diferite ale bolii

Doar cinci cazuri cu cea mai gravă formă

Am găsit doar cinci cazuri în Suedia cu cea mai gravă formă a bolii în cei 23 de ani în care am analizat. Dar în întreaga lume, aproximativ 400.000 de cazuri sunt diagnosticate anual. Cea mai frecventă formă de boală în Suedia (93 la sută) este forma pielii, leishmaniaza cutanată, care se vindecă adesea, dar poate provoca cicatrici pe față, brațe și picioare. Vezi cum să rezolvi problemele tale

Sara Karlsson Söbirk spune că necesitatea unui vaccin funcțional, a unor medicamente mai eficiente și a unor recomandări mai clare de tratament este mare. În studiile sale, ea a descoperit ceva care oferă cunoștințe sporite despre interacțiunea parazitului cu sistemul imunitar și, astfel, ar putea contribui la dezvoltarea vaccinurilor și a medicamentelor mai bune în viitor împotriva infecțiilor cauzate de parazitul Leishmania.
Monitorizarea continuă a bolii

Am văzut că mai multe chemokine, molecule foarte mici, care sunt produse și secretate de multe dintre celulele corpului și care s-a dovedit anterior că au un efect ucigător asupra diferitelor bacterii și celule fungice, par să aibă, de asemenea, un efect ucigas asupra leishmaniei cultivate celule.

Vom continua să studiem interacțiunea parazitului cu sistemul imunitar pentru a putea găsiți noi puncte de atac pentru vaccinuri sau medicamente. Într-un studiu național, vom continua împreună cu Autoritatea de Sănătate Publică pentru a monitoriza pacienții cu boala din Suedia, iar împreună cu cercetătorii din Leishmania din alte țări europene descriu factorii de risc, efectul diferitelor opțiuni de tratament și vom putea oferi recomandări cu privire la cel mai bun tratament în infecția unei anumite specii de Leishmania. Vezi cum să rezolvi problemele tale

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here