Cât de periculos este să ai o prostată mărită?

0
539
Cât de periculos este să ai o prostată mărită

Aproximativ jumătate din bărbații mai mari de 50 de ani au o prostată mărită. Iată câteva dintre faptele de bază pe care trebuie să le știți despre această condiție comună. Pe măsură ce bărbații îmbătrânesc, mulți experimentează mărirea prostatei. Această afecțiune este cunoscută sub numele de hiperplazie benignă de prostată (BPH). Prostata înconjoară uretra, tubul gol care scoate urina din corp. Când prostata devine mai mare, se poate stoarce sau bloca parțial uretra, ceea ce duce la probleme de urinat.

BPH este destul de comun la bărbații în vârstă. De fapt, condiția afectează aproximativ 50% dintre bărbați cu vârste cuprinse între 51 și 60 de ani. Pentru bărbații cu vârsta de 80 de ani, prevalența BPH este de aproximativ 90%, conform Institutului Național de diabet și Boli Digestive și renale. În timp ce BPH poate avea complicații grave, nu este un cancer și este, în general, legat de procesul de îmbătrânire a unui om. Vezi cum să rezolvi problemele tale

Prostatei nu este direct legată de severitatea simptomelor

prostatei nu este direct legată de severitatea simptomelor.Deși cauzele BPH nu sunt pe deplin înțelese, unii cercetători au investigat dacă schimbările hormonale și creșterea celulară ca vârstă pot fi legate de dezvoltarea condiției. Dacă este lăsată netratată, BPH poate duce la probleme ale vezicii urinare, ale tractului urinar sau renale. Deși mulți bărbați cu BPH nu au simptome, alții prezintă semne, cunoscute sub numele de simptome ale tractului urinar inferior. Ele pot varia de la ușoară și abia vizibil la gravă, dar cantitatea de extindere a prostatei nu este direct legată de severitatea simptomelor.

Pe măsură ce îmbătrânești, ai mai multă sensibilitate la o prostată mărită, și apoi cauți Opțiuni de tratament, dacă într-adevăr îți afectează calitatea vieții suficient. Unele simptome se pot agrava din cauza vremii reci sau din cauza stresului fizic sau emoțional. Unele medicamente over-the-counter pot face, de asemenea, BPH mai rău, cum ar fi difenhidramină (de exemplu, Benadryl), pseudoefedrină (de exemplu, Sudafed) și spray oxymetazolină (de exemplu, Afrin). O serie de medicamente prescrise, de asemenea, poate avea un impact negativ BPH, cum ar fi antidepresive, pastile de apă, testosteron și medicamente pentru durere.

Unele dintre cele mai frecvente simptome de BPH sunt: Dificultate de a începe un flux de urină (ezitare și încordare). Scăderea concentrației fluxului urinar, de asemenea, cunoscut sub numele de flux slab. Dribling după urinare. Sentimentul că vezica urinară nu este complet goală. Având nevoia de a urina din nou, la scurt timp după finisare. Senzație de durere în timpul urinării. Trezindu-se noaptea să urineze. Urinare frecventă Un impuls brusc, incontrolabil de a urinaO persoană care prezintă simptome de BPH trebuie să contacteze imediat medicul său, dacă. Un medic poate diagnostica BPH, prin a pune întrebări despre simptome și de a face un examen fizic. Un test de urină și un examen rectal digital, de asemenea, pot fi necesare. Vezi cum să rezolvi problemele tale

În unele cazuri, se face un test antigen specific prostatei pentru a exclude cancerul de prostată. Deși cancerul de prostată și BPH nu sunt legate, ele pot avea unele dintre aceleași simptome. Dacă simptomele sunt ușoare până la moderate și nu sunt prea supărătoare, tratamentul la domiciliu poate fi tot ce este necesar pentru a le menține sub control. Un medic poate fi necesar să fie consultat în mod regulat pentru a verifica pe simptome și asigurați-vă că alte probleme legate de nu au venit.

Cu atât trebuie să fie mai agresiv tratamentul

cu atât trebuie să fie mai agresiv tratamentulDeoarece BPH nu poate fi vindecat, tratamentul se concentrează pe reducerea simptomelor. Tratamentul se bazează pe cât de severe sunt simptomele, cât de mult deranjează pacientul și dacă există complicații. Cu cât simptomele sunt mai iritante, cu atât trebuie să fie mai agresiv tratamentul. Complicații, cum ar fi incapacitatea în curs de desfășurare de a urina, infecții ale tractului urinar, pietre vezicii urinare, leziuni renale sau sânge în curs de desfășurare în urină, ar trebui să fie tratate cu o intervenție chirurgicală.

Chirurgia poate fi, de asemenea, necesare, în cazul în care simptomele nu au fost ajutat cu alte tratamente. Hiperplazia benignă de prostată—numită și BPH-este o afecțiune la bărbații în care prostata este mărită și nu canceroasă. Hiperplazia benignă de prostată se numește, de asemenea, hipertrofie benignă de prostată sau obstrucție benignă de prostată. Prostata trece prin două perioade principale de creștere ca un om vârstele. Prima apare la începutul pubertății, când prostata se dublează în mărime.

A doua fază a creșterii începe în jurul vârstei de 25 de ani și continuă în cea mai mare parte a vieții unui om. Hiperplazia benignă de prostată apare adesea în a doua fază de creștere. Pe măsură ce prostata se mărește, glanda apasă și ciupește uretra. Peretele vezicii urinare devine mai gros. În cele din urmă, vezica urinară poate slăbi și pierde capacitatea de a goli complet, lăsând unele urină în vezica urinară. Îngustarea uretra și retenția urinară—incapacitatea de a goli complet vezica urinară—cauzează multe dintre problemele asociate cu hiperplazie benignă de prostată.

Prostata este o glandă în formă

Prostata este o glandă în formăCe este prostata? Prostata este o glandă în formă de nuc care face parte din sistemul reproductiv masculin. Principala funcție a prostatei este de a face un fluid care intră în spermă. Lichidul de prostată este esențial pentru fertilitatea unui om. Glanda înconjoară uretra de la gâtul vezicii urinare. Gâtul vezicii urinare este zona în care uretra se unește vezicii urinare. Vezica urinară și uretra sunt părți ale tractului urinar inferior.

Prostata are două sau mai multe lobi, sau secțiuni, închise de un strat exterior de țesut, și este în fața rectului, chiar sub vezica urinară. Uretra este tubul care transportă urina din vezica urinară spre exteriorul corpului. La bărbați, uretra transportă și spermă prin penis. Un examen rectal digital, sau un examen rectal, este un examen fizic al prostatei. Pentru a efectua examenul, furnizorul de servicii medicale cere omului să se aplece peste o masă sau se află pe o parte în timp ce deține genunchii aproape de piept. Vezi cum să rezolvi problemele tale

Îngrijitorul de sănătate alunecă un deget umflat, lubrifiat în rect și simte partea de prostată care se află lângă rect. Omul poate simți un mic disconfort în timpul examenului rectal. Un furnizor de asistență medicală cel mai adesea efectuează un examen rectal în timpul unei vizite de birou, iar bărbații nu necesită anestezie. Examenul ajută furnizorul de asistență medicală a se vedea dacă prostata este mărită sau licitație sau are orice anomalii care necesită mai multe teste. Mulți furnizori de asistență medicală efectuează un examen rectal ca parte a unui examen fizic de rutină pentru bărbați de 40 de ani sau mai mult, dacă au sau nu probleme urinare.

Un furnizor de îngrijire a sănătății se poate referi la bărbați la un urolog-un medic specializat în probleme urinare și sistemul reproductiv masculin—deși furnizorul de îngrijire a sănătății cel mai adesea diagnostichează hiperplazie benignă de prostată pe baza simptomelor și un examen rectal digital. Un urolog folosește teste medicale pentru a diagnostica problemele tractului urinar inferior legate de hiperplazia benignă de prostată și pentru a recomanda tratamentul. Aceste medicamente pot preveni progresia creșterii prostatei sau micșora de fapt prostata la unii bărbați.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here