Cel mai frecvent simptom al inflamației articulațiilor este durerea!

0
733
Two fit girls doing home workout performing lateral lunges at home. 914609352 woman, squat, fit, lunge, train, workout, muscle, work-out, side, body, legs, work, bodyweight, room, exercise, sitting, home, sport, female, buttocks, fitness, sporty, girl, butt, lateral, pilates, weight, hips, athlete, leg, training, hamstring, working, living, trainer, flexibility, wellness, stretch, holiday, wellbeing, preparation, nature, friend, loss, candid, authentic

Adevărata durere articulară (artralgie) poate fi însoțită sau nu de inflamație articulară (artrită). Cel mai frecvent simptom al inflamației articulațiilor este durerea. Inflamarea articulațiilor poate fi, de asemenea, cald și umflat, și mai puțin frecvent pielea acoperitoare pot fi de culoare roșie. Artrita poate implica doar articulații ale membrelor sau, de asemenea, articulații ale părții centrale a scheletului, cum ar fi coloana vertebrală sau pelvis. Durerea poate apărea numai atunci când un joint este mutat sau poate fi prezent în repaus. Alte simptome, cum ar fi erupții cutanate, febră, dureri oculare, sau ulcerații bucale, pot fi prezente, în funcție de cauza durerii articulare. Vezi cum să rezolvi problemele tale

Din acest motiv, medicii iau în considerare diferite cauze de durere atunci când durerea afectează o articulație (vezi dureri articulare: comun unic) decât atunci când afectează mai mult de o articulație. Când sunt implicate mai multe articulații, unele tulburări sunt mai susceptibile de a afecta aceeași articulație pe ambele părți ale corpului (de exemplu, ambii genunchi sau ambele mâini) decât alte tulburări. Aceasta este denumită artrită simetrică. De asemenea, în unele tulburări, un atac de artrita rămâne în aceleași articulații pe tot parcursul atacului. În alte tulburări, artrita se mută de la comun la comun (artrita migra torie).

Diferite tulburări tind să afecteze un număr diferit de articulații

Diferite tulburări tind să afecteze un număr diferit de articulații.Unele afecțiuni inflamatorii cronice pot afecta coloana vertebrală, precum și articulațiile membrelor (numite articulații periferice). Unele afectează anumite părți ale coloanei vertebrale mai frecvent. De exemplu, spondilita anchilozantă afectează mai frecvent partea inferioară (lombară) a coloanei vertebrale, în timp ce poliartrita reumatoidă afectează mai mult partea superioară (cervicală) a coloanei vertebrale a gâtului. În evaluarea durerii articulare, medicii încearcă mai întâi să decidă dacă durerea articulară este cauzată de o tulburare a articulațiilor sau o boală gravă la nivel corporal (sistemic). Tulburările grave la nivelul întregului organism pot necesita tratament imediat specific.

Următoarele informații pot ajuta oamenii să decidă când să vadă un medic și știu ce să se aștepte în timpul evaluării. La pacienții cu durere în mai multe articulații, simptomele care trebuie să determine o evaluare rapidă includ. Umflarea articulațiilor, căldură și înroșire, Erupții, pete sau pete mov noi, Răni în gură sau nas sau pe organele genitale. Durere toracică, scurtarea respirației sau tuse nouă sau severă. Durere abdominală, Febră, transpirații, scădere în greutate sau frisoane, Înroșirea ochilor sau durere. Când pentru a vedea un medic. Persoanele cu semne de avertizare trebuie să meargă imediat la medic. Oamenii fără semne de avertizare ar trebui să cheme un medic.

Medicul decide cât de repede trebuie să fie observate în funcție de severitatea și localizarea durerii, dacă articulațiile sunt umflate, dacă cauza a fost diagnosticată anterior, și alți factori. De obicei, o întârziere de câteva zile sau cam asa ceva nu este dăunător pentru oameni fără semne de avertizare. Doctorii pun mai întâi întrebări despre simptomele și istoricul medical al persoanei. Apoi fac o examinare fizică. Ceea ce medicii găsi în timpul istoriei și examinarea fizică sugerează adesea o cauza pentru dureri articulare și ghidează testele care ar putea fi necesar să fie făcut (a se vedea tabelul unele cauze și caracteristici ale durerii în mai mult de o articulație). Vezi cum să rezolvi problemele tale

Medicii întreabă despre severitatea durerii, debutul (brusc sau treptat), modul în care simptomele variază în timp, și ceea ce crește sau scade durerea (de exemplu, de odihnă sau mișcare sau momentul zilei, atunci când simptomele se agravează sau se atenuează). Ei întreabă despre rigiditate articulară și umflătură, tulburări articulare diagnosticate anterior, și risc de expunere la boli cu transmitere sexuală și boala Lyme. Doctorii fac apoi un examen fizic complet. Acestea verifică toate articulațiile (inclusiv cele ale coloanei vertebrale) pentru umflare, înroșire, căldură, sensibilitate, și zgomote care sunt făcute atunci când articulațiile sunt mutate (numite crepitus).

Articulațiile sunt mutate prin gama lor completă de mișcare,

Articulațiile sunt mutate prin gama lor completă de mișcare,Articulațiile sunt mutate prin gama lor completă de mișcare, în primul rând de către persoana fără asistență (numită gamă activă de mișcare) și apoi de către medic (numit gama pasivă de mișcare). Această examinare ajută la determinarea structurii care cauzează durerea și dacă inflamația este prezentă. Ei verifică, de asemenea, ochii, gura, nasul, și zona genitală pentru răni sau alte semne de inflamație. Pielea este examinată pentru erupții cutanate. Ganglionii limfatici sunt resimțiți și plămânii și inima sunt examinate. Medicii de obicei testează funcția sistemului nervos astfel încât să poată detecta tulburări ale mușchilor sau nervilor. Unele descoperiri dau indicii utile cu privire la cauza. De exemplu, în cazul în care sensibilitatea este în jurul articulației, dar nu peste comun, bursita sau tendinita este probabil cauza.

Dacă există sensibilitate peste tot, fibromialgia este posibilă. În cazul în care coloana este licitație, precum și articulațiile, cauzele posibile includ osteoartrita, artrita reactivă, spondilita anchilozantă, și artrita psoriazică. Rezultatele în mână poate ajuta medicii diferențieze între poliartrita reumatoidă și osteoartrită, două tipuri deosebit de comune de artrită. De exemplu, artrita reumatoidă este mai probabil să implice articulațiile mari knuckle (cele care se alăture degetele cu mâna) și încheietura mâinii. Osteoartrita este mai probabil să implice articulația degetului lângă unghie. Încheietura mâinii este puțin probabil să fie afectate în osteoartrita, cu excepția la baza degetului mare.

Medicii amorțesc zona înainte de a lua o probă, astfel încât oamenii să experimenteze puțin sau nici o durere în timpul procedurii. Medicii, în general, face o cultură pe fluid pentru a vedea dacă infecția este prezentă. Ei caută la microscop cristale în fluid, care indică gută sau tulburări asociate. Numărul de globule albe din lichid indică dacă articulația este inflamată. De asemenea, medicii fac adesea teste de sânge pentru autoanticorpi. Exemple de astfel de teste sunt anticorpii antinucleari, ADN anti–dublu catenar, peptidul anticiclic citrullinat și factorul reumatoid. Autoanticorpii din sânge pot indica o boală autoimună, cum ar fi poliartrita reumatoidă sau lupusul eritematos sistemic.

Afecțiunea de bază este tratată

Afecțiunea de bază este tratată.De exemplu, persoanele cu o tulburare autoimună (cum ar fi lupus eritematos sistemic) pot avea nevoie de un medicament care suprimă sistemul imunitar. Persoanele cu o infecție gonoree în comun nevoie de antibiotice. Simptomele pot fi, de obicei, eliberat înainte de diagnosticul este cunoscut. Inflamația poate fi de obicei ușurată cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Durerea fără inflamație este de obicei tratată mai în siguranță cu acetaminofen. Imobilizarea articulației cu o atelă sau praștie poate uneori calma durerea. Aplicarea căldurii (de exemplu, cu un tampon de încălzire) poate reduce durerea prin ameliorarea spasmului muscular din jurul articulațiilor (de exemplu, după o leziune). Vezi cum să rezolvi problemele tale

Aplicarea rece( de exemplu, cu gheață) poate ajuta la ameliorarea durerii cauzate de inflamarea articulațiilor. Căldura sau frigul trebuie aplicate timp de cel puțin 15 minute pentru a permite penetrarea la adâncime. Pielea trebuie protejată de temperaturi extreme de căldură și frig. De exemplu, gheața trebuie pusă într-o pungă de plastic și înfășurată într-un prosop. După durerea acută și inflamația au diminuat, terapia fizică poate fi util pentru a recâștiga sau menține gama de mișcare și de a consolida mușchii din jur. La pacienții cu artrită cronică, activitatea fizică continuă este importantă pentru a preveni rigiditatea permanentă a articulațiilor (contracturi) și pierderea musculară (atrofie).

Esențiale pentru persoanele în vârstă. Osteoartrita este cea mai frecventă cauză a mai multor dureri articulare la vârstnici. Deși mai frecvente în rândul adulților tineri (cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani), poliartrita reumatoidă poate începe, de asemenea, mai târziu în viață (după vârsta de 60 de ani). Adulții mai mari care pot avea poliartrită reumatoidă pot avea, de asemenea, cancer. Persoanele cu vârsta peste 55 de ani care au rigiditate a șoldului și a umărului și durere care este, de obicei, mai rău în dimineața poate avea polimialgie reumatică. Recunoașterea polimialgie reumatică este importantă deoarece tratarea ei poate ajuta la prevenirea altor probleme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here