Cum se controlează diabetul?

0
1468
4

Diabetul este o boală incurabilă caracterizată prin hiperglicemie cronică. Tratamentul său depinde de pacient și de tipul de diabet. Scopul este de a menține glicemia sub valorile normale  pentru a preveni riscul de complicații. Tratamentul diabetului combină regulile igienico-dietetice, tratamentul medicamentos și monitorizarea regulată.

Regulile igienico-dietetice sunt esențiale pentru respectarea corectă a tratamentului diabetului. Acestea implică schimbarea obiceiurilor alimentare și a celor din jurul său pentru a încuraja lupta împotriva  mâncării junk a stilului de viață sedentar și a creșterii în greutate.

Pacientul trebuie să adopte o dietă săracă în zaharuri

1Pentru a realiza acest lucru, se recomandă ajutorul unui nutriționist. Reguli igienico-dietetice. Pacientul trebuie să adopte o dietă săracă în zaharuri, acizi grași și să acorde prioritate alimentelor cu un indice glicemic scăzut legume, pește, uleiuri vegetale. Aportul de carbohidrați, proteine și grăsimi trebuie distribuit în proporții echilibrate în cadrul celor 3 mese principale mic dejun, prânz, cină. Consumul de alcool și tutun trebuie, de asemenea, oprit.

Aceste reguli dietetice trebuie să fie însoțite de o activitate fizică regulată pentru a reduce sau menține greutatea sănătății și, astfel, pentru a limita riscurile cardiovasculare. Tratamentul medicamentos. Controlul diabetului implică respectarea strictă a tratamentului pacientul nu trebuie să schimbe sau să oprească tratamentul fără sfatul medicului. În cazul complicațiilor legate de boală sau de apariția reacțiilor adverse datorate medicamentului, este imperativ să se consulte cu medicul său.

Tratamentul diabetului depinde de tipul de diabet și de evoluția bolii. http://medicinasanatate.ro/insumed-ajutor-pentru-probleme-cu-diabetul-zaharat/ diabetului de tip 1, administrarea insulinei în organism este întotdeauna necesară pentru reglarea glicemiei. Două soluții sunt disponibile pentru diabeticul dependent de insulină injecții regulate de insulină printr-un stilou sau seringi injectoare, o pompă de insulină pentru administrare continuă.

Rețineți că insulinele sunt distruse pe măsură ce trec prin stomac

2Este prin urmare, ele nu există sub formă de tablete și sunt disponibile numai sub formă injectabilă. Frecvența și tipul de insulină injectată (insulină cu acțiune rapidă, insulină cu acțiune lungă) sunt adaptate în funcție de profilul pacientului. Zona de injectare depinde de tipul de insulină: abdomenul pentru insulinele cu acțiune rapidă, coapsa sau fesele pentru insulinele cu acțiune lentă, umerii pentru insulinele cu acțiune intermediară.

Pompa utilizează numai insuline cu acțiune rapidă. Doza zilnică de insulină depinde de mulți factori, cum ar fi greutatea, vârsta, activitatea fizică, starea zonelor de injectare, obiceiurile stilului de viață. Trebuie reevaluată în mod regulat. Injectarea prea multă insulină duce la hipoglicemie, care se caracterizează prin picături bruște de energie.

Măsurile igienico-dietetice pot fi suficiente pentru a regla glicemia unui diabetic de tip 2. În caz contrar, medicul prescrie antidiabetice orale care trebuie luate în timpul mesei.

Există mai multe familii de antidiabetice care diferă în mecanismele lor de acțiune.  Sulfonamidele hipoglicemice sunt utilizate ca o primă linie la persoanele care nu suferă de obezitate; stimulează secreția de insulină biguanidele sunt prescrise ca o primă linie la persoanele supraponderale ele promovează utilizarea glucozei de către celule,
inhibitorii alfa-glucozidazei scad absorbția intestinală a carbohidraților alimentariglinidele stimulează producția de insulină, tiazolidindionele sau glitazonele cresc sensibilitatea la insulină.

Tratamentul începe foarte des cu o sulfoniluree sau antiguanidică orală antidiabetică

3Dacă rezultatele sunt insuficiente, se combină 2 antidiabetice orale. Uneori este imperativ să adăugați un al treilea antidiabetic oral sau insulină pentru a echilibra nivelul zahărului. Monitorizarea periodică.

Pentru a stabiliza cursul diabetului, pacientul trebuie în primul rând să fie conștient de riscurile asociate acestei boli și de importanța respectării regulilor igienico-dietetice. Auto-monitorizarea glicemică contribuie în special la această conștientizare, deoarece face posibilă realizarea impactului dietei și activității fizice asupra zahărului din sânge. Pentru mai multe informații, nu ezitați să consultați fișa noastră de sfaturi diabet cum să vă măsurați glicemia acasă.

De asemenea, pacientul trebuie să-și viziteze în mod regulat medicul de mai multe ori pe an pentru a monitoriza evoluția bolii. Consultările vor permite medicului să efectueze examinări clinice controlul greutății, tensiunii pentru a prescrie solduri biologice hemoglobină glicată, niveluri de colesterol și, dacă este necesar, să se adreseze pacientului specialiștilor cardiolog, diabetolog, oftalmolog, podiatrist pentru examinări suplimentare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here