Modalități de prevenire a cancerului de prostată la bărbați

0
488
Modalități de prevenire a cancerului de prostată la bărbați

Nu există nicio strategie dovedită de prevenire a cancerului de prostată. Dar puteți reduce riscul de cancer de prostată prin luarea unor decizii sănătoase, cum ar fi exercitarea și consumul unei diete sănătoase. Dacă vă îngrijorează riscul de cancer de prostată, ați putea fi interesat de prevenirea cancerului de prostată. Nu există nici o modalitate sigură de a preveni cancerul de prostată. Rezultatele studiului sunt adesea în conflict unele cu altele, și cele mai multe studii nu sunt concepute pentru a dovedi definitiv dacă ceva previne cancerul de prostată. Ca rezultat, nu au apărut modalități clare de a preveni cancerul de prostată.

În general, medicii recomandă ca bărbații cu un risc mediu de cancer de prostată să facă alegeri care să le aducă beneficii sănătății lor generale dacă sunt interesați de prevenirea cancerului de prostată. Alegeți o dietă sănătoasă, există unele dovezi că alegerea unei diete sănătoase care este scăzută în grăsime și plină de fructe și legume poate contribui la un risc mai mic de cancer de prostată, deși rezultatele cercetării au fost amestecate și acest lucru nu a fost dovedit concret.

Prevenirea cancerului de prostată: modalități de reducere a riscului

Prevenirea cancerului de prostată: modalități de reducere a risculuiAlege o dietă fără grăsimi. Alimentele care conțin grăsimi includ carne, nuci, uleiuri și produse lactate, precum laptele și brânza. În unele studii, bărbații care consumau cea mai mare cantitate de grăsime în fiecare zi aveau un risc crescut de cancer de prostată. Asta nu dovedește că excesul de grăsime cauzează cancer de prostată. Alte studii nu au găsit această asociere. Dar reducerea cantității de grăsime pe care o mănânci în fiecare zi are alte beneficii dovedite, cum ar fi ajutându-vă să vă controlați greutatea și ajutându-vă inima.

Pentru a reduce cantitatea de grăsime pe care o mâncați în fiecare zi, limitați alimentele grase sau alegeți soiuri cu conținut scăzut de grăsimi. De exemplu, se reduce cantitatea de grăsime pe care o adăugați la alimente atunci când gătiți, se selectează bucăți mai mici de carne și se aleg produse lactate cu conținut redus de grăsimi sau cu conținut redus de grăsimi.

Creșteți cantitatea de fructe și legume pe care le mâncați în fiecare zi. Fructele și legumele sunt pline de vitamine și nutrienți despre care se crede că reduc riscul de cancer de prostată, deși cercetările nu au dovedit că un anumit nutrient este garantat pentru a reduce riscul. Consumul de mai multe fructe și legume, de asemenea, tinde să vă facă să aveți mai puțin loc pentru alte alimente, cum ar fi alimente bogate în grăsimi. Puteți lua în considerare creșterea cantității de fructe și legume pe care le mâncați în fiecare zi prin adăugarea unei porții suplimentare de fructe sau legume la fiecare masă. Luați în considerare consumul de fructe și legume pentru gustări!

Reduceți cantitatea de produse lactate pe care le mâncați în fiecare zi. În studii, bărbații care mâncau cele mai multe produse lactate — precum laptele, brânza și iaurtul — aveau în fiecare zi cel mai mare risc de cancer de prostată. Dar rezultatele studiului au fost amestecate, iar riscul asociat cu produsele lactate este considerat a fi mic. Dacă aveți o greutate sănătoasă, munciți să o mențineți exercitând cele mai multe zile ale săptămânii și alegând o dietă sănătoasă, bogată în fructe, legume și cereale întregi. Studiile privind riscul exercițiilor fizice și al cancerului de prostată au arătat în cea mai mare parte că bărbații care fac exerciții fizice pot avea un risc redus de cancer de prostată!

Exercitarea are multe alte beneficii de sănătate și poate reduce riscul de boli de inima si alte tipuri de cancer. Exercițiul vă poate ajuta să vă mențineți greutatea sau vă poate ajuta să slăbiți. Dacă nu faceți deja exerciții fizice, faceți o programare la medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că puteți începe. Când începi să faci exerciții, mergi încet. Adaugă activitate fizică la ziua ta parcând mașina mai departe de locul unde mergi, și încearcă să urci scările în loc de lift!

Scopul pentru 30 de minute de exercitii cele mai multe zile ale saptamanii. Discutați cu medicul dumneavoastră despre riscul dumneavoastră. Unii bărbați au un risc crescut de cancer de prostată. Pentru cei cu un risc foarte mare de cancer de prostată, pot exista alte opțiuni de reducere a riscului, cum ar fi medicamente. Dacă credeți că aveți un risc ridicat de cancer de prostată, discutați cu medicul dumneavoastră.

Faptele cancerului de prostată

Faptele cancerului de prostatăProstata, un organ localizat sub vezica urinară, produce spermă. Cancerul de prostată este al doilea cel mai frecvent cancer în rândul bărbaților din Statele Unite. Aproximativ 1 din 9 bărbați vor fi diagnosticați cu cancer de prostată în timpul vieții lor. Riscul dezvoltării cancerului de prostată crește progresiv odată cu vârsta. Aproximativ 60% din cazurile de cancer de prostată din Statele Unite sunt diagnosticate la bărbați cu vârsta de 65 de ani sau peste.

Este rar ca bărbații să dezvolte cancer de prostată înainte de vârsta de 40 de ani. Nu există o prevenire absolută a cancerului de prostată, dar dovezile sugerează că dieta joacă un rol cheie. Păstrați lectură pentru sfaturi dieta și mai multe informații.

Roșiile, pepenele verde și alte mâncăruri roșii își datorează culoarea strălucitoare unui antioxidant puternic numit licopen. Unele studii recente arată că bărbații care consumă acest fruct și produsele pe bază de roșii au un risc mai mic de cancer de prostata decat cei care nu. Cu toate acestea, Institutul American pentru Cercetarea Cancerului, avertizează că studiile care leagă roșii pentru cancerul de prostata prevenire sunt limitate și în curs de desfășurare.
Un studiu 2018 din Spania sugerează că roșiile gătite facilitează absorbția licopenului de către corpul dumneavoastră. Cu cât Roșia e mai roșie, cu atât mai bine pentru că licopenul se acumulează în timpul maturării. Asta înseamnă că roșiile care sunt culese prea devreme au mai puțin licopen decât roșiile coapte de viță de vie!

Recunoaște puterea fructelor și legumelor. Nutrienții și vitaminele conținute în sursa de fructe și sursa vegetablesTrusted poate reduce riscul de a face cancer de prostată. Legumele verzi conțin compuși care ajută organismul să descompună substanțele cancerigene care cauzează cancerul. O dietă bogată în nutrienți poate ajuta și la încetinirea răspândirii cancerului.

Prin consumul de fructe și legume pe tot parcursul zilei, va fi mai puțin probabil să umple pe alimente junk prelucrate. Un nutrient numit izoflavone a fost legat de un risc redus de cancer de prostată, în cel puțin o revizuire 2014 a sursei controlate de studiu. Izoflavones se găsesc în: tofu (fabricat din soia), năut, linte, linte de lucernă și alune.

Prevenirea Cancerului De Prostată

Prevenirea Cancerului De ProstatăPână acum, nicio dovadă nu dovedește că poți preveni cancerul de prostată. Dar câteva lucruri simple te pot ajuta să-ți micșorezi șansele. O dietă care te ajută să rămâi la o greutate sănătoasă îți poate reduce șansele de a avea cancer de prostată. Aceste etape pot ajuta: alegerea grânelor întregi, a pastelor și a cerealelor în locul produselor din cereale rafinate. Taie din nou pe carne roșie, în special carne prelucrate, cum ar fi hot dog, bologna, și anumite carne de prânz. Mâncați cel puțin 2½ căni de fructe și legume în fiecare zi.

Antioxidanții din alimente, în special din fructe și legume, ajută la prevenirea deteriorării ADN-ului din celulele organismului. Astfel de daune au fost legate de cancer. Licopenul, în special, este un antioxidant despre care s-a crezut că reduce riscul de cancer de prostată. Se găsește în alimente precum: tomate — atât crude, cât și fierte, grapefruit roz și roșu, pepene verde, Guava și Papaya.

Nu e clar dacă licopenul ajută la prevenirea cancerului de prostată. Studiile recente nu au fost în măsură să arate că o face. Testare pentru Cancer de prostată. Testarea sau screening-ul pentru cancerul de prostată poate ajuta la găsirea bolii mai devreme. Dar experții nu sunt de acord cu privire la momentul și în cazul în care acest test ar trebui să fie făcut!

Societatea Americană de Cancer recomandă ca bărbații să vorbească cu doctorul lor înainte de a face un test pentru a verifica dacă au cancer de prostată. Bărbații trebuie să înțeleagă riscurile și beneficiile testelor. Apoi, omul și medicul său pot decide dacă să continue cu testarea folosind un test PSA (un test de sânge care poate ecran pentru cancer de prostată) și examen rectal digital!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here