Recomandări privind reducerea factorului de risc al hipertensiunii arteriale

0
539
Recomandări privind reducerea factorului de risc al hipertensiunii arteriale

Dacă ați fost diagnosticat cu hipertensiune arterială, s-ar putea fi îngrijorat de a lua medicamente pentru a aduce numerele jos. Stilul de viață joacă un rol important în tratarea tensiunii arteriale crescute. Dacă vă controlați cu succes tensiunea arterială cu un stil de viață sănătos, este posibil să evitați, să întârziați sau să reduceți necesitatea medicației. Aici sunt 10 schimbări de stil de viață pe care le puteți face pentru a reduce tensiunea arterială și păstrați-l în jos. Slăbește și ai grijă la talie.

Tensiunea arterială crește adesea pe măsură ce greutatea crește. A fi supraponderal poate provoca, de asemenea, respirație perturbată în timp ce dormi (apnee de somn), care crește în continuare tensiunea arterială. Pierderea în greutate este una dintre cele mai eficiente modificări ale stilului de viață pentru controlul tensiunii arteriale. Pierderea chiar și o cantitate mică de greutate dacă sunteți supraponderal sau obez poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale. În general, puteți reduce tensiunea cu aproximativ 1 milimetru de mercur( mm Hg) cu fiecare kilogram (aproximativ 2,2 lire) de greutate pe care o pierdeți.

Modalități de control al tensiunii arteriale crescute, fără medicamente

Modalități de control al tensiunii arteriale crescute, fără medicamenteActivitatea fizică regulată — cum ar fi 150 de minute pe săptămână sau aproximativ 30 de minute în majoritatea zilelor — vă poate scădea tensiunea arterială cu aproximativ 5 până la 8 mm Hg dacă aveți tensiune arterială crescută. E important să fii consecvent pentru că dacă nu mai faci exerciții, tensiunea arterială poate crește din nou. Dacă aveți tensiune arterială crescută, exercițiile fizice vă pot ajuta să evitați apariția hipertensiunii arteriale. Dacă aveți deja hipertensiune, activitatea fizică regulată vă poate reduce tensiunea arterială la niveluri mai sigure.

Unele exemple de exercițiu aerobic puteți încerca să scadă tensiunea arterială includ mersul pe jos, jogging, ciclism, înot sau dans. Puteți încerca, de asemenea, de înaltă intensitate de formare interval, care implică alternativ rafale scurte de activitate intensă cu perioade ulterioare de recuperare de activitate mai ușoară. Formarea de forță, de asemenea, poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale. Scopul este de a include exerciții de antrenament de forță cel puțin două zile pe săptămână. Discutați cu medicul dumneavoastră despre dezvoltarea unui program de exerciții.

Consumul unei diete bogate în cereale întregi, fructe, legume și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi și skimp-uri pe grăsimi saturate și colesterol vă poate scădea tensiunea arterială cu până la 11 mm Hg dacă aveți tensiune arterială crescută. Acest plan de alimentație este cunoscut sub numele de abordări dietetice pentru a opri hipertensiune arterială (DASH) dieta. Nu e ușor să-ți schimbi obiceiurile alimentare, dar cu aceste sfaturi, poți adopta o dietă sănătoasă.: Ține un jurnal cu mâncare. Să scrii ce mănânci, chiar și pentru doar o săptămână, poate face lumină surprinzătoare asupra adevăratelor tale obiceiuri alimentare. Monitorizează ce mănânci, cât de mult, când și de ce. Ia în considerare creșterea potasiului. Potasiul poate diminua efectele sodiului asupra tensiunii arteriale. Cea mai bună sursă de potasiu este hrana, cum ar fi fructele și legumele, mai degrabă decât suplimentele. Discutați cu medicul dumneavoastră despre nivelul de potasiu care este cel mai bine pentru tine!

Fii un Cumparator inteligent. Citiți etichetele produselor alimentare atunci când magazin și stick la planul de sănătos-alimentație atunci când luați masa, de asemenea. Chiar și o mică reducere a cantității de sodiu din dieta dumneavoastră vă poate îmbunătăți sănătatea inimii și vă poate reduce tensiunea arterială cu aproximativ 5 până la 6 mm Hg dacă aveți tensiune arterială crescută. Efectul aportului de sodiu asupra tensiunii arteriale variază în rândul grupurilor de persoane. În general, limita sodiului la 2 300 miligrame (mg) pe zi sau mai puțin. Cu toate acestea, un aport de sodiu mai mic — 1500 mg pe zi sau mai puțin — este ideal pentru majoritatea adulților!

Cunoașteți factorii de risc pentru hipertensiune arterială

Cunoașteți factorii de risc pentru hipertensiune arterialăDintr-o privire, factorii de risc HBP. O serie de factori și variabile vă pot pune la un risc mai mare pentru dezvoltarea tensiunii arteriale crescute (HBP sau hipertensiune arterială). Înțelegerea acestor factori de risc vă poate ajuta să fiți mai conștient de probabilitatea apariției tensiunii arteriale crescute. Factori de risc legați de cine ești. Factorii de risc ereditari și fizic comuni pentru hipertensiunea arterială includ::
Istoria familiei dacă părinții tăi sau alte rude apropiate de sânge au hipertensiune arterială, există o șansă crescută pe care le veți obține, de asemenea. Cu cât ești mai mare, cu atât ai mai multe șanse să-ți crească tensiunea. Pe măsură ce îmbătrânim, vasele noastre de sânge pierd treptat o parte din calitatea lor elastică, care poate contribui la creșterea tensiunii arteriale. Cu toate acestea, copiii pot dezvolta, de asemenea, hipertensiune arterială. Aflați mai multe despre copii și hipertensiune arterială.

Sexul până la vârsta de 64 de ani, bărbații sunt mai predispuși la hipertensiune decât femeile. La 65 de ani, femeile sunt mai susceptibile de a obține hipertensiune arterială. Aflați mai multe despre femei și hipertensiune arterială. Rasa afro-americani au tendința de a dezvolta o tensiune arterială ridicată mai des decât oamenii de orice alt fundal rasial în Statele Unite. De asemenea, tinde să fie mai severe în afro-americani, și unele medicamente sunt mai puțin eficiente în tratarea HBP în negri. Aflați mai multe despre afro-americani și hipertensiune arterială!

Lipsa activității fizice: lipsa unei activități fizice suficiente ca parte a stilului tău de viață crește riscul de a avea tensiune arterială crescută. Activitatea fizică este mare pentru inima ta și sistemul circulator în general, și tensiunea arterială nu este o excepție. Aflați mai multe despre obținerea activității fizice regulate.

Hipertensiune: strategii de Control

Hipertensiune: strategii de ControlAproximativ 70 de milioane de americani au hipertensiune arterială. Tensiunea arterială ridicată face ca inima și rinichii să lucreze mai greu decât în mod normal. Aceasta crește riscul de atac de cord, insuficiență cardiacă, accident vascular cerebral și boală de rinichi. Tensiunea arterială ridicată este cel mai mare factor de risc pentru accident vascular cerebral.

Dacă aveți hipertensiune arterială, este de până la tine să preia controlul și să scadă numerele! Aceste informații vă vor ajuta să aflați despre schimbările importante ale stilului de viață care vă vor ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea și să preveniți problemele viitoare. Notă importantă: acestea sunt recomandări generale. Dacă ați fost diagnosticat cu o altă afecțiune cardiacă, cum ar fi insuficiență cardiacă, vă rugăm să discutați cu furnizorul de asistență medicală despre schimbările pe care trebuie să le facă!

Adresați-vă medicului dumneavoastră ce greutate sănătoasă este pentru dumneavoastră. A fi supraponderal este foarte strâns legat de tensiunea arterială mare. Acest lucru este valabil mai ales în cazul în care indicele de masă corporală (IMC) este de 27 sau mai mare. IMC este greutatea ta (în kilograme) împărțită la înălțimea ta (în metri) la pătrat. Medicul dumneavoastră vă poate ajuta să vă dați seama de IMC. Modul în care purtați în greutate afectează, de asemenea, riscul de hipertensiune arterială. O măsurătoare a taliei de 35 sau mai mare (pentru femei) sau de 40 sau mai mare (pentru bărbați) este legată de tensiune arterială crescută, diabet zaharat, valori crescute ale lipidelor în sânge și boli coronariene.

Mănâncă cel puțin 5 porții de fructe și legume în fiecare zi. Evitați sucul și conservele de fructe. Acestea tind să fie mai mari în zahăr și pot adăuga calorii suplimentare dietei dumneavoastră. Ai grijă la mărimi. Un sfert din farfuria ta ar trebui să conțină un palmier de dimensiuni porție de proteine slabe, cum ar fi somon sau piept de pui; un alt sfert ar trebui să cuprindă un pumn de dimensiune porție de cereale nerafinate, cum ar fi orez brun; și o jumătate de farfurie ar trebui să fie umplut cu o varietate de fructe si legume colorate. Pentru mai multe informații, vizitați www.choosemyplate.gov!

Nu săriți peste mese. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu dietaristul despre cât de des ar trebui să mâncați pe parcursul zilei. Fii activ. Petrece 30 de minute pe zi cele mai multe zile ale săptămânii a face activitate fizică moderată (cum ar fi mersul vioi). Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe orice program de exerciții fizice. A se vedea mai multe sfaturi în secțiunea “obține exercițiu regulat” din această fișă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here