Tot ce trebuie să știi despre durerea articulațiilor

0
561

Durerile articulare pot apărea pentru un număr de motive. Pentru mulți oameni, este din cauza artrita (inflamarea articulațiilor), din care există numeroase tipuri. Pentru alții, cum sunt cei cu fibromialgie sau o tiroida underactive, durerea însoțește nu de fond al sistemului umflarea în nici un fel. Durerile articulare pot varia de la o durere usoara la un gravă, vărsare ascuțite sau experiență în unul sau un număr de articulații. În unele circumstanțe, dureri articulare este asociat cu diverse alte semne și simptome, cum ar fi umflarea articulatiilor, precum rigiditatea, acoperitoare roșu și, de asemenea, confortabil de piele, precum și întregului corp semne și simptome cum ar fi oboseală, pierdere în greutate, sau temperaturi ridicate. Vezi cum să rezolvi problemele tale

Ceea ce creează disconfort în comun?

Ca urmare a mai multe surse de dureri articulare, aceasta este, probabil, cel mai bun de a le separa în două categorii-dureri articulare din artrita versus dureri articulare neasociate la artrita. Dureri articulare legate de artrita arată că umflarea se întâmplă în comună cameră. Există numeroase tipuri de inflamație în comun precum și motivele lor diferă.

Osteoartrita (OA) este unul dintre cel mai comun tip de inflamație în comun. OA se dezvoltă ca un rezultat de varsta legate de eșecul de cartilaj, care servește ca o perna intre oasele unei comune. Acest tip de artrita de multe ori tinde să influențeze genunchi, solduri, gat, spate mai mici, precum și degete.

Disconfortul de OA, care de obicei veniturile din ascuțite, disconfort periodic la o continuă doare, agravează cu mișcare și se ameliorează cu restul. Rigiditate articulară și, de asemenea, o varietate limitat de mișcare sunt, de asemenea, caracteristica de OA dureri articulare.

În timp ce tradiționale OA este de fapt un non-inflamatorii artrita (chiar dacă este încă clasificată ca o artrită), un agresiv subtip de OA, numit abrazive osteoartrita, este inflamator. Abrazive OA este cel mai de obicei în postmenopauză femei și declanșează un echilibru debut de dureri articulare, rigiditate, precum și umflarea în mai multe articulațiilor degetelor.

Guta durerea este un fel de inflamatorii, inflamatii articulare, care are loc la unele persoane cu grade ridicate de acid uric în sânge. Ca acid uric se acumulează, s-ar putea crea cristale în anumite spații comune, cum ar fi degetul mare, comun glezna sau genunchi.

Un atemporal guta grevă descrie o neasteptata episod de severe, frecvent vărsare de dureri articulare în general, asta se întâmplă într-o comună (de exemplu, degetul mare). Dureri articulare de o gută atac de durere este, de obicei extreme și asociate cu durere, umflarea, și căldura din comun. Fără terapie, o exacerbare severă poate dura de la trei zile la două săptămâni pentru a rezolva pe cont propriu.

Legate De Artrită

Pseudoguta, de asemenea, cunoscut sub numele de depunere de pirofosfat de calciu boală (CPPD), este un tip de artrita inflamatorie care apare ca un rezultat de calciu cristal acumularea in articulatii specifice, cele mai multe, în general, genunchi, coate, umeri, glezne, picioare, și, de asemenea, cot articulațiilor. Ca guta durere, durerea de o intensă pseudoguta atac comun este neașteptată, serios, și, de asemenea, asociate cu alte semne și simptome cum ar fi umflarea articulatiilor si caldura. Spre deosebire de gută, artrită, grevele de pseudoguta ar putea dura mult mai mult înainte de a plăti. Vezi cum să rezolvi problemele tale

Cu fosă septică inflamație în comun, un joint vorba de a fi contaminate, majoritatea de obicei cu microorganisme și rareori cu ciuperci (de exemplu Candida ciuperca) sau micobacterii (de exemplu, tuberculoza). Artrita septica de multe ori tinde să influențeze o singură comună, de obicei, genunchi, glezna, încheietura mâinii sau șoldului. A influențat comun este umflat, cald, și, de asemenea, rigid, precum și o temperatură ridicată este, de asemenea, existente. Pentru cea mai mare parte, artrita septica este provocată de o infecție microbiană în sânge, care apoi călătorește în zona comună.6 Mult mai puțin, în general, comune interventii chirurgicale sau traumatisme (de exemplu, o mușcătură de căpușă) ar putea fi răufăcător.

Numeroase virusuri diferite pot declansa artrita. De cele mai tipice includ boli hepatice B precum C, parvovirus B19, virusul HIV, și, de asemenea, alphavirus (infecții trimis de tantari), cum ar fi virusul Chikungunya (CHIKV) descoperit în Caraibe.

Poliartrita inflamație în comun (RA) este o cronică, o boală autoimună care se dezvoltă treptat, pe o durata de câteva săptămâni sau luni. În timp ce boala influențează în principal articulațiile, primele semne și simptome nu s-ar putea implica ele, dar în loc să includ oboseala, dureri musculare, febra, arderea grasimilor, precum și simți amorțit și, de asemenea, înțepături în mâini.

Atunci când articulațiile devin influențat, care este un proces gradual, articulațiilor mici pe aceeași parte a corpului, cum ar fi articulațiilor în degetele precum și degetele de la picioare, tind să fie influențate în primul rând. În cele din urmă, alte articulații urmeze exemplul ca încheieturi, cot articulațiilor, solduri, precum și a coloanei vertebrale.

Alte Boli Reumatice Sistemice

Spondilita anchilozantă (sa): CA este o axiale spondyloarthropathy pentru că acesta influențează în primul rând spate precum și a gâtului (de exemplu, spate), precum și al articulațiilor sacroiliace (care a atașa la solduri). Comun disconfortul de a FI tinde să înceapă în foarte începutul ani lor de adult înainte de vârsta de 45 de ani, a început, treptat, și, de asemenea, stimula cu activitate (comparabile cu poliartrită inflamație în comun, cu toate acestea opus de osteomielită, artrită). Dimineața rigiditate care durează mai mult de treizeci de minute este, de asemenea tipic în CA.

Artrita psoriazică: Până la 30% din persoanele cu psoriazis-o persistentă afecțiune a pielii caracterizată prin pete de piele îngroșată acoperit de solzi argintii-au psoriazică inflamație în comun. Este cel mai de obicei impacturi finalizarea articulațiilor degetelor și degetele de la picioare, provocând o durere pulsatila, împreună cu rigiditate precum și umflarea. Alte semne pot include degetele umflate și, de asemenea, degetele de la picioare, care seamănă cu cârnați și probleme ale unghiilor (de exemplu, fără sâmburi paturi de unghii). Interesant, în măsura în care o persoană este psoriazisul nu se asociază cu severitatea lor inflamație în comun, precum și în jur de 15% din indivizi, dureri articulare apare înainte de psoriazis apare.

Receptiv artrita: Acest tip este caracterizat prin dezvoltarea de dureri articulare și, de asemenea, umflarea una până la șase săptămâni după o infecție la nivelul tractului urinar, zonele genitale, sau intestine. Special organisme microbiene legate de dezvoltarea artritei reactive includ Salmonella, Campylobacter, Shigella, Yersinia, și, de asemenea, Chlamydia. Îmbinări tipice asociate cu artrita reactivă sunt genunchiului, articulația gleznei, precum și picior. Vezi cum să rezolvi problemele tale

Inflamație în comun referitoare la inflamatorii boli ale tractului digestiv (IBD): Pulsează dureri articulare precum și umflarea, în special în mai mare articulații, cum ar fi genunchi și, de asemenea, solduri, poate să apară la persoanele cu boli inflamatorii intestinale (boala Crohn sau colita ulcerativa). Artrita de multe ori tinde să fie foarte activă atunci când intestinului simptome sunt evazata.

Ca RA, aceleași articulații pe aceeași parte a corpului au tendinta de a fi afectate în LES. Cu toate acestea, spre deosebire de RA, dimineața devreme etanșeitate nu dureze cât mai mult timp (minute pentru LES față de peste o oră pentru RA), și disconfort în comun are tendința de a fi scurtă și migratoare, trecând de la o comună la unul mai mult în termen de 24 de ore de durata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here